Les tips om valg av sentralstøvsuger

Dette bør du vite før du anskaffer deg sentralstøvsuger;

Allaway sentralstøvsugerMotoren

Effekt er viktig Sentralstøvsugerens effekt måles i airwatt (sugekraft+luftmengde).

Det finnes i hovedsak to ulike motortyper på markedet. Mange sentralstøvsugere suger støvet gjennom den elektriske delen av motoren (Throw Flow). Det kan ved redusert luftmengde gi økt fare for overoppheting.

Med Ener sentralstøvsuger ledes støvet utenfor den elektriske delen av motoren (Bypass), noe som øker levetiden på støvsugeren og minimerer faren for brann.

Vi tilbyr de kraftigste sentralstøvsugerne på markedet med 490-600 airwatt. Støvsugerne er samtidig blant de mest støysvake.

Valg av filter system

Et filter skal beskytte motoren fra forurensning, og hindre partikler fra å sette seg fast i motor og turbin.

Støvpartikler skaper ubalanse i turbinmotoren og reduserer levetiden dramatisk.

Det finnes ulike varianter på markedet.

Syklon

Fungerer på samme måte som en sentrifuge. Støvet som entrer beholderen blir slynget ut til sidene, og sentrifugalkraften gjør at støvet faller ned i beholderen mens luften suges gjennom turbinen og blåses ut av boligen.

Fordelen er at man ikke mister sugeeffekt. Problemet er at rundt fem prosent av støvet unnslipper syklonen og blir sugd gjennom turbinen og blåst ut. Dette reduserer motorens levetid samtidig som ytterveggen skitnes til over tid.

Syklon med selvrensende filter

Dette systemet anbefales av de fleste seriøse leverandører. Filteret må byttes kun en gang i året, og sørger for lang levetid og best mulig effekt på sentralstøvsugeren. Enkelt og renslig.

Våre støvsugere bruker dette filtersystemet.

Filter montert over støvholder

Noen sentralstøvsugere har filtre som skal byttes eller vaskes med jevne mellomrom.

Sugeeffekten vil avta raskt ved at det legger seg mye støv i filtrene.

Støvpose

Fordelen er at støvtømmingen er renslig. Ulempen er at sugestyrken avtar etter hvert som posen fylles.

Samtidig er det fare for overoppheting.

Valg av røropplegg

Rør er en viktig del av systemet, og det finnes i hovedsak to typer; PVC og Polypropylen (PP). Polypropylen er det mest solide materialet, og best egnet.

Sand og gruspartikler passerer røret i 100 km/t, og sandblåser rørveggene. Bruker man dårlige materialer risikerer man å slite hull i rørene.

De billigste PVC-rørene har dimensjon 51 mm, noe som fører til lav hastighet på luften. Vi bruker PP-rør av høy kvalitet med dimensjon 44 mm. Resultatet er bedre transporthastighet og bedre effekt.

Våre rør har dobbel veggtykkelse i alle slitasjesoner. Slitasjeskader kan medføre store kostnader i ettertid da rørene er skjult i vegg.

Brukervennlighet

Våre støvsugere er enkle å bruke. Du kan velge start- og stoppknapp på håndtaket eller på veggkontakt.

Tømming av støv er gjort i et håndgrep. Samtidig er støvsugeren produsert slik at den er mest mulig vedlikeholdsfri.

Det er viktig å forhindre at større gjenstander suges inn i systemet slik at rørene blir tette. Svingene er spesielt utsatt.

Våre patenterte sugekontakter er konstruert slik at større gjenstander ikke kommer inn i systemet. Montering av sentralstøvsugeren er enkelt, og man er ikke avhengig av spesiallim.

Systemet er garantert fritt for lekkasjer.

Sikkerhet

Sikkerhet burde være en selvfølge. En sentralstøvsuger vil alltid bli varm ved bruk.

Å velge en sikker støvsuger handler om å velge en støvsuger hvor risikoen for brann er minimal. Velg derfor et produkt med et såkalt Bypass-system.

Det er også svært viktig at støvbeholderen er laget av brannsikkert materiale. Det er fort gjort å støvsuge en kullrest fra en vedovn eller en varm sigarett.

Sørg for at støvsugeren er utstyrt med motorvern og helst et overspenningsvern.